В окупованому Криму винесли черговий незаконний вирок заступнику голови Меджлісу

Читать на русском
Суд в окупованому Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла до 17 років і братів Ахтемових — до 15 і 13 років ув'язнення.
архівне фотоКримська солідарність

Окупаційний Верховний суд Криму в середу, 21 вересня, виніс черговий незаконний вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу, а також Асану та Азізу Ахтемовим.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Громадян України звинуватили у скоєнні «диверсії» на території Криму та засудили: Нарімана Джеляла до 17 років позбавлення волі; Асан Ахтемова до 15 років позбавлення волі; Азіза Ахтемова до 13 років позбавлення волі.

«Показово, що Нарімана Джеляла затримали в минулому році відразу після участі в Саміті Кримської платформи. Затримання пов’язано з його громадською та політичною діяльністю, висвітленням злочинів окупантів, свободою слова та боротьбою за права людини», - зазначив керівник прокуратури Криму Ігор Поночовний.

Він також додав, що всі факти скоєння злочинів росії та її окупаційної адміністрацією в Криму, у тому числі щодо кримських татар, фіксуються у кримінальному провадженні прокуратури АРК.

Нагадаємо, на арешт заступника голови Меджлісу захист подав апеляцію майже рік тому. Окупанти Криму в жовтні минулого року все ж таки залишили під вартою заступника голови Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: