Утримували з мішком на голові: Чубаров повідомив подробиці зникнення заступника голови Меджлісу

Читать на русском
Затриманого у Криму заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляля утримували в наручниках,. Завтра, 6 вересня, його будуть судити.
Наріман Джеляльfacebook.com/dogrujol

Затриманого в окупованому Криму першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля утримували у наручниках, з мішком на голові, а після висунули підозру в диверсії.

Про це повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров у Facebook в неділю, 5 вересня.

У Сімферополі відпустили кримських татар, які протестували біля будівлі ФСБЗатриманий кримських татар, що протестували біля будівлі ФСБ в окупованому Сімферополі, відпустили у неділю, 5 вересня.

«За повідомленням адвоката, затриманий вчора вранці і вивезений в невідомому напрямку ФСБ-шниками перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов з моменту затримання і до пізнього вечора утримувався в невідомому йому приміщенні - в наручниках, з мішком на голові, під жорстким психологічним тиском» , - написав він.

Також Чубаров повідомив, що Наріману Джелялю висунули підозру в диверсії, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років.

«Крім Нарімана Джеляля, як випливає з відомостей, що надходять з Криму, підозри за статтею 281 Диверсія КК РФ також пред'явлені двоюрідним братам Ахтемову Азізу і Ахтемову Асану. Відомо, що Наріман Джеляль відкинув висунуті йому російськими окупантам сфабриковані і вигадані підозри в нібито скоєння ним злочину і відмовився сьогодні брати участь в будь-яких слідчих заходах», - зазначив Чубаров.

За його словами, у понеділок, 6 вересня, в Сімферополі відбудуться «суди» щодо визначення запобіжного заходу Наріману Джелялю, а також іншим затриманим 3-4 вересня кримським татарам: Азізу Ахтемову, Асану Ахтемову, Ельдару Одаманову, Шевкету Усеїнову.

Нагадаємо, затримання у Криму відбулися 3 і 4 вересня. Сьогодні у Києві під посольством РФ влаштували акцію на підтримку затриманих кримських татар.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: