Меджліс закликав владу чіткіше формулювати позицію щодо Криму

Читать на русском
Меджліс кримськотатарського народу закликає українську владу чіткіше формулювати позицію та вимоги України на міжнародних майданчиках.
Олександр Медведєв / НВ

Меджліс кримськотатарського народу закликає українську владу чіткіше формулювати позицію та вимоги України на міжнародних майданчиках.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час круглого столу «Єдність народу. Захист демократії. Оборона держави».

«Ми хочемо закликати, у тому числі і владу, і українську політичну думку, щоб ми більш чітко формулювали нашу українську позицію, вимогу на всіх міжнародних майданчиках, щоб ми уникали градації наших завдань, мовляв, питання, пов‘язані з окремими районами Донбасу, а потім, другою чергою – Крим», – зазначив він.

Анексія Криму: яких економічних збитків зазнала УкраїнаЕксперти оцінили загальні втрати України від окупації Криму в 135 млрд доларів. Детальніше – на інфографіці.

Чубаров запропонував постійно включати питання Криму в єдину формулу територіальної цілісності української держави. Він також заявив про готовність Меджлісу підтримувати всі ініціативи та зусилля щодо мобілізації українського суспільства навколо можливих загроз.

Нагадаємо, командувач військово-морських сил Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.

Міністерство закордонних справ України вважає категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму.

В оборонному відомстві ФРН заявили, що висловлювання командувача військово-морських сил Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму жодним чином не відповідає позиції федерального міністерства оборони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: