Путін може готуватись до оголошення мобілізації – Салліван

Читать на русском
Лідер країни-агресора володимир путін може готується до оголошення мобілізації на тлі успішного контрнаступу ЗСУ.

Лідер країни-агресора володимир путін може готується до оголошення мобілізації на тлі успішного контрнаступу ЗСУ.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу у вівторок, 20 вересня, пише РБК-Україна.

У Білому домі нагадали, що ЗСУ в останні дні провели успішний контрнаступ на сході. За інформацією Саллівана, враховуючи успіхи ЗСУ, путін «може перебувати на порозі схвалення двох рішень».

«Ми бачили оголошення [про мобілізацію], я не можу зараз поділитися доповідями нашої розвідки на цю тему, але ми відзначаємо всі заяви про мобілізацію і уважно за цим стежимо», - зазначили у Білому домі.

Псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях: що відомо на цей моментЗ точки зору як українського законодавства, так і з точки зору міжнародних правових норм, псевдореферендуми є абсолютно незаконними

Радник Байдена пояснив, що одним із таких рішень є підготовка до псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях України, які є порушенням українського суверенітету.

«Росія поспішає провести ці референдуми у відповідь на успіхи України на полі бою, а також для підготовки до потенційних мобілізаційних заходів», - наголосив Салліван.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що окупанти планують провести псевдореферендуми щодо приєднання до росії захоплених територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей у період із 23 по 27 вересня.

19 вересня бойовики «ЛНР» закликали негайно провести «референдум» про входження до складу росії. У «ДНР» також вимагали негайного «референдуму» про входження до росії. Так звана громадська палата бойовиків звернулася до свого ватажка Дениса Пушиліна.

«Громадська рада» тимчасово окупованої Херсонської області закликала «голову регіону» Володимира Сальдо також якнайшвидше провести референдум про входження території до складу росії.

Тим часом у Запорізькій області окупанти також вимагали якнайшвидшого «референдуму» та влаштували з'їзд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: