Путін не піде на негайні псевдореферендуми в ОРДЛО – експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Президент росії володимир путін не піде на проведення негайного псевдореферендуму в окупованій Луганській області та у Донецькій області України. Гучні заяви гауляйтерів - елемент путінської стратегії.

Таку думку висловив політтехнолог Олексій Голобуцький у коментарі «Слово і Діло».

«Потрібно розуміти, що дата псевдореферендумів в Херсонській і Запорізькій області – 4 листопада – була підігнана під день єднання росії, абсолютно вигадане свято. Я так розумію, що путін намагається підвести всі свої потуги до того, щоб домовитися із Заходом до листопада» – зазначив він.

Експерт додав, що такі заяви – це елемент путінської стратегії. Мовляв, це «червоні лінії», це стане територіями росії або «незалежними державами» й так далі.

«Це один з таких моментів шантажу. Прогнозувати, з такої точки зору... Ситуацій можуть бути тисячі. Але судячи з того, що Путін робив в останні дні – він на це не піде. Він готовий домовлятися, і він на це не піде» – резюмував Голобуцький.

Нагадаємо, 19 вересня бойовики «ЛНР» звернулася до ватажка Леоніда Пасічника з ініціативою негайно провести «референдум» про входження до складу рф.

Вимогу бойовиків пов'язують з успіхами контрнаступу Збройних сил України на Луганщині. Так, 19 вересня військові української армії взяли під контроль селище Білогорівка, очистивши його від окупантів і бойовиків.

Увечері 19 вересня стало відомо, що з аналогічною вимогою виступили бойовики з так званої «ДНР» - вони також хочуть негайного проведення псевдореферендуму та «включення до складу росії».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: