У Кабміні розповіли, скільки громадян уже евакуювали із небезпечних регіонів

Читать на русском
Із Донецької області та інших небезпечних регіонів до безпечних місць вже евакуювали близько 82 тисяч українців, насамперед жінок, дітей та осіб похилого віку.

Із Донецької області та інших небезпечних регіонів до безпечних місць вже евакуювали близько 82 тисяч українців, насамперед жінок, дітей та осіб похилого віку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«За кожним врятованим життям – спільна копітка робота держави, міжнародних організацій та волонтерів. Саме волонтери – перша ланка евакуації. У кожному конкретному регіоні чи населеному пункті вони готують списки людей, які готові евакуюватися, допомагають маломобільним громадянам, збирають та доставляють евакуйованих із найнебезпечніших місць до місця загального збору», – наголосили у відомстві.

Зазначається, що Мінреінтеграції у своїй роботі завжди спирається на волонтерські організації, зокрема на Helping to Leave, громадську організацію «Пролісок», «Хелп Піпл», «Схід SOS», тощо.

Обов'язкова евакуація може торкнутися трьох районів Харківщини, але поки потреби немає – ОВАУ Харківській області визначено громади та населені пункти, щодо яких може бути ухвалено рішення про евакуацію.

За даними міністерства, понад 20 таких організацій беруть участь у проведенні евакуації у всіх напрямках, де є небезпека для мирного населення. Йдеться про тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей, а також райони Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Харківської областей, де зберігається особливо високий рівень небезпеки.

Наголошується, що до процесу залучені також міжнародні організації, які зі свого боку підтримують як українських переселенців, так і волонтерів, надаючи паливо для транспорту, продукти харчування, тощо.

«Робота триває постійно, щодня. Не завжди помітна суспільству, але об'ємна та важлива. У ній залучено багато людей. На жаль, в умовах повномасштабної війни далеко не про все можна розповідати більш докладно, аби не зашкодити й не наражати на ризик громадян, яких евакуюють», – зазначили в Мінреінтеграції.

Нагадаємо, на Харківщині під час евакуації пацієнтів загинули четверо медиків.

Також зазначимо, прем'єр розповів, у якому разі українців почнуть евакуювати серед зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: