Обов'язкова евакуація може торкнутися трьох районів Харківщини, але поки потреби немає – ОВА

Читать на русском
У Харківській області визначено громади та населені пункти, щодо яких може бути ухвалено рішення про евакуацію.

У Харківській області визначено громади та населені пункти, щодо яких може бути ухвалено рішення про обов'язкову евакуацію населення.

Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону в понеділок, 29 серпня.

Верещук назвала регіони, які наступними підлягатимуть обов'язковій евакуаціїСлідом на евакуацією з Луганщини, Донеччини та Херсонщини українська влада планує провести обов'язкове переміщення цивільних з трьох регіонів.

«Це Золочівська громада, це Дергачівська громада, це Чугуївський район, зокрема місто Чугуїв... Ми визначили тих людей, які зможуть евакуюватися власним автотранспортом, тих людей, яких ми зможемо евакуювати автобусами, і тих, кому буде потрібний спецтранспорт», - сказав він.

Глава ОВА нагадав, що підставою для обов'язкової евакуації населення може бути ризик потрапляння населеного пункту до зони активних бойових дій, його оточення чи пошкодження критичної інфраструктури, внаслідок якого будинки залишаться без опалення.

«Наголошую ще раз, поки що підстав для обов'язкової евакуації в Харківській області з тих територій, які підконтрольні ЗСУ, немає», - сказав Синєгубов.

Нагадаємо, з початку серпня триває обов'язкова евакуація із Донецької області. Ірина Верещук назвала області, де також можлива евакуація населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: