Рада ЄС повністю зупинила спрощений візовий режим з рф

Читать на русском
Рада Євросоюзу ухвалила рішення повністю зупинити спрощений візовий режим із росією. Воно набуде чинності 12 вересня.
Ілюстративне фотоУкраїнські новини

Рада Європейського Союзу у четвер, 9 вересня, ухвалила рішення, яке повністю призупиняє Угоду про спрощення візового режиму між країнами ЄС та росією. Воно набуде чинності 12 вересня.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Для громадян рф застосовуватимуть загальні правила Візового кодексу. Через це візовий збір збільшиться з 35 до 80 євро. Крім того, росіянам необхідно буде надати додаткові документальні докази, а також зростуть терміни оформлення віз та будуть застосовані суворіші правила видачі багаторазових віз.

Литва закликає ЄС заборонити в'їзд росіянам з шенгенськими візамиЛитва закликає Євросоюз наслідувати приклад Естонії та заборонити в'їзд росіянам з шенгенськими візами.

«Своєю неспровокованою і невиправданою агресивною війною, у тому числі невибірковими нападами на цивільне населення, росія порушила цю довіру і зневажила фундаментальні цінності нашого міжнародного співтовариства. Сьогоднішнє рішення є прямим наслідком дій росії і ще одним доказом нашої непохитної прихильності Україні та її народу», – заявив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.

Угода про спрощення візового режиму між ЄС та росією була ухвалена 1 червня 2017 року. Це мало полегшувати видачу короткострокових віз у взаємному порядку.

Нагадаємо, що 31 серпня в Євросоюзі ухвалили політичне рішення про зупинення спрощеної процедури видачі віз громадянам росії. Європейська комісія 6 вересня затвердила відповідну пропозицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: