«Жахають і розбивають серце»: Трюдо висловився про звірства росіян на Харківщині

Читать на русском
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудив звірства російських військових у звільненому Ізюмі Харківської області.
glavcom.ua

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудив звірства російських військових у звільненому Ізюмі Харківської області та заявив про готовність допомагати українцям надалі.

Про це він написав у Twitter у суботу, 17 вересня.

Масове поховання в Ізюмі: з'явилися нові моторошні подробиці про вбитихПоховання в Ізюмі. Дуже багато тіл із слідами тортур. Кілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї.

«Повідомлення про масові поховання в Ізюмі, Україна, жахають і розбивають серце. Канада засуджує ці жахливі злочини. Ми продовжимо працювати з партнерами, щоб притягнути винних до відповідальності, і ми продовжимо допомагати народу України», - написав він.

Нагадаємо, у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. На місці вже розпочалася ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань.

Також у Ізюмі було знайдено камери тортур у підвалах та знаряддя для тортур. Катівні окупантів було знайдено також у Куп'янську та Балаклії.

Президент України Володимир Зеленський порівняв цю трагедію із трагедією у Бучі на Київщині, яку звільнили від армії рф у березні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: