ЗАЕС знову отримує живлення від української електромережі – МАГАТЕ

Читать на русском
Запорізька АЕС знову отримує живлення від української електромережі після того, як обстрілами з'єднання було зруйноване.
konkurent.ua

Запорізька АЕС знову отримує живлення від української електромережі після того, як обстрілами з'єднання було зруйноване.

Про це повідомляє МАГАТЕ.

«Українська Запорізька атомна електростанція знову отримує електроенергію безпосередньо з національної мережі після того, як інженери відремонтували одну з чотирьох основних зовнішніх ліній електропередач, які були пошкоджені під час конфлікту», – йдеться у повідомленні.

Російські атаки на ТЕЦ стали такою ж частиною стратегії рф, як удари по ЗАЕС – експертУдари по енергетиці України - частина російської стратегії, яка спрямована на створення в країні зони тотальної гуманітарної катастрофи

Зазначають, що лінія 750 кВ була відновлена у той же день, коли український Енергоатом повідомив про доставку запчастин для ремонту ЛЕП ЗАЕС, а також додаткових запасів палива для аварійних дизель-генераторів станції, які можуть бути використані як резервне джерело живлення.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі наголошує, попри те, що стан енергопостачання ЗАЕС протягом минулого тижня покращився, ситуація все ще залишається нестабільною.

Нагадаємо, що 11 вересня вночі о 03:41 шостий енергоблок ЗАЕС відключили від мережі. Тоді ж почалася підготовка до його охолодження та переведення в холодний стан.

Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» забезпечили живлення Запорізької атомної електростанції, необхідної для безпечної роботи реакторів станції у режимі холодного стану.

Також фахівці відновили роботу першої резервної лінії електропередач до Запорізької АЕС, що дозволяє забезпечити її зовнішньою електрикою. 13 вересня міжнародне агентство з атомної енергії заявило про успішне відновлення другої лінії електропередач.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: