Дощ, а у Карпатах можливий сніг: прогноз погоди на вихідні

Читать на русском
Найближчими днями погода в Україні може погіршитися. У більшості областей очікуються дощі.

Найближчими днями погода в Україні може погіршитися. У більшості областей очікуються дощі. У Карпатах може випасти 5 см снігу.

Про це повідомляє Укргідрометцентр у Facebook.

Найскладніша зима: чого чекати від «воєнного» опалювального сезону та як готується місцева владаОпалювальний сезон через війну в Україні буде найскладнішим за останні десятиліття. У матеріалі – коли увімкнуть опалення, на скільки тепло буде у будинках, чи отримають українці субсидії та як готуються до зими в облцентрах.

Так, у суботу, 17 вересня, у південно-західній частині України буде без істотних опадів. Вдень в Україні, окрім північного заходу, помірні, у центральних, Одеській та Миколаївській областях місцями сильні дощі, подекуди грози. Вночі та вранці у більшості центральних областей місцями туман. Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с.

Температура в західних, північних та більшості центральних областей вночі 7-12°, вдень 13-18°, на решті території вночі 12-18°, вдень 21-26°, крайньому півдні країни до 29°.

У неділю, 18 вересня, у більшості областей прогнозуються дощі з грозами. У західних, північних та центральних областях рясні дощі, кількість опадів 20-30 мм. Синоптики оголосили І рівень небезпеки (жовтий).

У Карпатах очікується сильний дощ із мокрим снігом, кількість опадів 40-50 мм. На високогір'ї може випасти 3-5 см снігу. У горах оголосили ІІ рівень небезпеки (помаранчевий).

Через сильні опади очікується підвищення рівня води у річці Тиса у Закарпатській області та Дністер у Тернопільській області до 1,3 м та 0,9 м відповідно. Про це повідомляє в Telegram пресслужба ДСНС.

Нагадаємо, синоптики прогнозували, що вересень буде досить теплим.

У Кабміні розповіли, коли дадуть старт опалювальному сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: