Синоптики розповіли, якою цього року буде осінь

Читать на русском
Погода в вересні 2022 року. В Україні перша половина осені очікується теплою і посушливою. Похолодає ближче до кінця жовтня.

В Україні перша половина осені очікується теплою та посушливою. Середня температура повітря може бути на один градус Цельсія вищою порівняно з останніми десятиліттями.

Такий прогноз опублікував Укргідрометцентр.

«Підготуйте теплий одяг та ковдри»: Кличко розповів, чого киянам чекати взимкуКличко не виключає, що взимку можуть бути атаки росіян на газонасосні станції. Також, за словами мера, можливі перебої з електрикою, а температура в домах киян буде нижчою за норму.

Так, у вересні погода буде практично літньою.

«Такі погодні умови будуть характерні особливо для першої половини осені. Поступово тривалість дня зменшуватиметься, температура повітря, особливо нічна, знижуватиметься, зростатиме кількість затоків арктичного повітря і, відповідно, туманів, похмурих днів, заморозків, мряки», - сказано в повідомленні.

Синоптики не виключають у другій половині осені також ожеледицю та снігопади, насамперед у Карпатському регіоні.

«Отже, погода протягом другої половини осені може бути нестійкою із чергуванням теплих та холодних повітряних мас», - зазначили в Укргідрометцентрі.

У південних та східних областях буде мало опадів. У той же час, на заході країни очікуються дощі.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз на останні вихідні літа. При цьому весь серпень був переважно спекотним і сухим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: