Зеленський: росія випустила по Україні понад 3800 ракет

Читать на русском
Володимир Зеленський розповів, що з 24 лютого російські окупанти випустили по території України понад 3800 ракет.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти випустили по території України понад 3800 ракет.

Про це розповів президент Володимир Зеленський у новому відеозверненні.

«Жодна ракета не наблизить росію до її мети – підкорення України не буде. І кожна ракета наближає росію до більшої міжнародної ізоляції, до більшої економічної деградації та до ще чіткішого історичного засудження», – сказав він.

Відповіддю світу на удари по ТЕЦ мають стати нові поставки ППО та ПРО – ПодолякВідповіддю інших країн на російські удари по критичній інфраструктурі України має бути постачання систем ППО та ПРО.

Зеленський заявив, що на кожен прояв російського терору має бути жорстка та принципова реакція. За його словами, тому ЄС має ухвалити 8 санкційний пакет проти рф, а США має юридично визнати росію державою-терористом.

Крім того, президент зазначив, що потрібен прогрес у наданні України систем протиповітряної оборони. З низкою країн вже є певні домовленості, а наразі українські дипломати працюють з іншими, щоб захистити територію від ворожих ракет.

Нагадаємо, у ГУР Міноборони розповіли, що у росії закінчуються точні ракети «Іскандер», їх залишилося менше 200. Однак рф накопичила багато застарілих ракет С-300, яким вже понад 30 років і їх треба утилізувати.

Також військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що російські ракети берегової оборони П-800 «Онікс», якими окупанти раніше часто обстрілювали Одеську область та інші прибережні регіони, зараз для російської армії стали великим дефіцитом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: