В окупантів закінчуються берегові ракети П-800 «Онікс» – експерт

Читать на русском
Російські окупанти використали майже всі П-800, призначені для ураження кораблів, для безцільної стрілянини по українських містах
ПКР 3К55 П-800 «Онікс» / «Яхонт»militaryreview

Російські ракети берегової оборони П-800 «Онікс», якими окупанти раніше часто обстрілювали Одеську область та інші прибережні регіони, зараз для російської армії стали великим дефіцитом.

Про це написав військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко в Telegram.

Він нагадав, що 28 серпня в тимчасово окупованому Криму спалахнула військова частина на мисі Фіолент. Однак Україна тут ні до чого - причиною загоряння стала несправна ракета П-800 (ще за однією версією, її збила російська ж ППО).

Буданов допустив причини відсутності масованих ударів по Україні 24 серпняМасової ракетної атаки на міста України у День незалежності не було, оскільки росія видихнулася та вичерпала значну частину ресурсів.

На думку Коваленка, через активне витрачання цих не пристосованих для стрільби по наземних об'єктах ракет (П-800 створювалися для знищення кораблів) для ударів по «землі» виник дефіцит. Для його ліквідації росія почала витягувати ракети П-800 зі сховищ. Але з боєготовністю та справністю у ракет із запасників великі проблеми.

Станом на 24 лютого росія мала трохи більше 400 ракет такого типу в бойовій готовності. Зараз ракети П-800 по Одеській області майже не запускаються.

«Зараз, якщо це був пуск П-800, то це був пуск після досить тривалої паузи. Така пауза наводить на думку, що зараз П-800 у рф залишилися тільки на зберіганні, а зняття зі зберігання це не просто, зірвав пломбу і повіз заряджати. Умови зберігання зброї, боєприпасів та техніки у рф всім прекрасно відомі. І після такого зберігання це все має бути додаткове обслуговування і навіть ремонт» - резюмував Коваленко.

Нагадаємо, раніше в ЗСУ розповіли, що силам протиповітряної оборони найскладніше збивати російські ракети, що летять з надзвичайно високою швидкістю – х-22, «Кинджал», «Онікс», «Іскандер».

З моменту початку повномасштабного вторгнення російські окупанти запустили по Україні вже понад 3700 ракет усіх типів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: