У рф дефіцит «Іскандерів», але радянських ракет вистачить ще на три роки – розвідка

Читать на русском
У росії закінчуються точні ракети Іскандер, їх залишилося менше 200. Проте застарілих ракет С-300 вистачить ще на три роки, щоб бити по Україні.

У росії закінчуються точні ракети «Іскандер», їх залишилося менше 200. Однак рф накопичила багато застарілих ракет С-300, яким вже понад 30 років і їх треба утилізувати.

На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю «УП».

Пентагон оприлюднив список зброї, яка увійде до нового пакету допомоги УкраїніПентагон оприлюднив список озброєння, обладнання та техніки, які надаватимуться Україні в рамках нового пакету оборонної допомоги на $675 мільйонів.

«У них дефіцит Іскандерів, у них залишилося менше 200 – це реальність. Іскандер зараз застосовується дуже рідко. Востаннє, буквально у серпні, коли вони закидали у район Києва, з території Білорусі. Кількість ракет залежить від цього, що сьогодні застосовує рф. Ми порахували: С-300 – це ракети, що знаходяться на зберіганні вже понад 30 років, а більшість із них років 35-40. Це насправді ракета, яку треба виводити із бойового складу. Її перероблюють. Їх близько 7 тисяч», - розповів він.

За словами Скібіцького, росії простіше випустити ці ракети по Україні замість утилізації.

«Якщо порахувати скільки вони їх використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки. Систем Калібр, за підрахунками, вони могли виготовляти на рік 150-180 ракет. І той запас, який вони мають, вони вже зберігають, тому що близько 70% комплектуючих не російського виробництва», - додав він.

Нагадаємо, у РНБО впевнені, що війна з росією не триватиме роками, хоча перемога буде нелегкою.

Раніше в ГУР заявили, що переломний момент у війні з рф вже почався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: