Китай продає рф товари, які необхідні їй для продовження війни проти України – WSJ

Читать на русском
Китай збільшив експорт до росії мікрочіпів та інших електронних компонентів і сировини, які також мають військове застосування.
Kommersant

Китай збільшив експорт до росії мікрочіпів та інших електронних компонентів і сировини, які також мають військове застосування.

Про це пише The Wall Street Journal.

Збільшення експорту відбулося після повномасштабного вторгнення рф в Україну. За перші п’ять місяців 2022 року постачання мікросхем із Китаю до росії зросли більш ніж удвічі – це приблизно 50 мільйонів доларів. Обсяги експорту у рф оксиду алюмінію, який використовується для виготовлення металевого алюмінію, важливого матеріалу у виробництві зброї та аерокосмічній промисловості, у 400 разів перевищили показники минулого року.

Це ускладнює зусилля країн Заходу щодо ізоляції російської економіки. Відомо, що минулого місяця Міністерство торгівлі США додало п’ять китайських компаній до торгового чорного списку за допомогу оборонній промисловості росії.

Нагадаємо, видання The Washington Post з посиланням на джерела писало, що росія щонайменше двічі чинила тиск на Китай, щоб той запропонував нові форми економічної підтримки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: