ВАКС заарештував понад 59 млн грн готівки екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про накладання арешту на вилучене майно колишнього члену парламенту.

Вищий антикорупційний суд заарештував 1,57 млн доларів і 1,3 млн грн готівкою, яке вилучили в колишнього народного депутата.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«22 серпня слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ та наклав арешт із позбавленням права відчуження, розпорядження та користування на майно колишнього народного депутата Верховної ради України. Зокрема, під арешт потрапили грошові кошти в сумі 1 млн 570 тис. доларів та 1 млн 300 тис. грн, вилучені детективами НАБУ 28-29.07.2022 року під час обшуку приміщення, яким ймовірно користується екснардеп», – інформує суд.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел в антикорупційних органах, ідеться саме про екснардепа Миколу Мартиненка.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: