Через неявку двох адвокатів не відбулося засідання у справі екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційний суд вчергове не зміг провести судове засідання у гучній справі за обвинуваченням колишнього члена парламенту у корупційних діях.
Микола Мартиненко

Вищий антикорупційний суд знову не зміг провести засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка в організації заволодіння коштами НАЕК «Енергоатом» і державного підприємства «СхідГЗК». Двоє адвокатів не з'явилися до суду.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 14 липня, повідомляє «Слово і діло».

«Відкласти проведення судового засідання у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52015000000000009, №52018000000000153. Причини неприбуття у судове засідання захисників Соколовської Оксани Володимирівни та Гардецького Олександра Степановича визнати неповажними», – йдеться в рішенні.

Також судді доручили Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві вирішити питання заміни адвоката Оксани Соколовської іншим адвокатом та забезпечити його прибуття у судове засідання. Крім того, колегія підняла питання дисциплінарної відповідальності Соколовської та Гардецького.

Як відомо, екснардепа Мартиненка обвинувачують у двох справах. За даними детективів НАБУ, Мартиненко разом зі спільниками організували схему заволодіння коштами на закупівлі «СхідГЗК» уранового концентрату. Підприємство мало самостійно забезпечити видобуток сировини, проте керівництво закупило її за кордоном через австрійську фірму-прокладку Steuermann на 17,2 млн доларів.

Також екснардепа зі спільниками підозрюють у заволодінні коштами держпідприємства НАЕК «Енергоатом» у розмірі 6,4 млн євро. За даними детективів, панамська фірма Bradcrest Investments отримувала «відкати» на українських підрядах НАЕК «Енергоатом». Кінцевим бенефіціаром цієї компанії, як вказує в суді сторона обвинувачення, є сам Мартиненко.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд об'єднав справу Мартиненка з обвинуваченням двох його пособників. Раніше засідання щодо них відтермінували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: