Між Азербайджаном і Вірменією знову розпочалися бойові дії

Читать на русском
Азербайджан та Вірменія 13 вересня знову зіштовхнулися на кордоні, після чого розпочалися бойові дії. Сторони звинуватили одна одну у провокаціях та обстрілах.
Ілюстративне фотоФото – Media.az

У ніч на 13 вересня на кордоні між Азербайджаном та Вірменією знову розпочалися бойові дії. Зокрема, почалися обстріли з мінометів та важкої артилерії.

Про це повідомляє Міністерство оборони Азербайджану.

У відомстві заявили, що вірменські військові здійснили диверсії на Дашкасанському, Кельбаджарському та Лачинському напрямках. Зазначається, що диверсанти з Вірменії у темну пору доби замінували ділянки між позиціями підрозділів азербайджанської армії та дорогами постачання в різних напрямках.

Нагірний Карабах: Азербайджан заявив про захоплення стратегічної точкиЗахоплення гори означає посилення позицій азербайджанської армії на північному заході Нагірного Карабаху.

Після того, як Азербайджан вжив термінових заходів, між країнами розпочалися бойові зіткнення. Відомо, що з обох сторін є втрати серед особового складу.

У свою чергу, у Міноборони Вірменії заявили, що Азербайджан відкрив вогонь з артилерії та великокаліберної зброї у бік населених пунктів Ґоріс, Сотк та Джермук. Уряд країни збирається на термінову нараду, після чого, ймовірно, відбудеться звернення до Організації договору про колективну безпеку.

Вірменія може звернутися до ОДКБ з проханням про військову допомогу. Напад країни, згідно з угодою, означає напад і на Білорусь, Казахстан, Киргизію, Росію та Таджикистан.

За інформацією Telegram-каналів, 102 російська військова база в Гюмрі була піднята по тривозі та приведена в готовність.

Вірменські Telegram-канали заявили, що за посередництва росії досягли попередньої домовленості про припинення вогню о 02:30 за місцевим часом. Водночас азербайджанські не підтвердили цю інформацію.

Нагадаємо, що між Азербайджаном та Вірменією періодично відбуваються бойові зіткнення.

На початку вересня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що переговори з Вірменією рухаються у бік врегулювання конфлікту у Нагірному Карабаху. Він зазначав, що протягом наступних місяців країни можуть підписати мирну угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: