Президент Азербайджану заявив, що може незабаром підписати мирну угоду з Вірменією

Читать на русском
Президент Алієв цього тижня побував у Брюсселі, де провів переговори з президентом Євроради Шарлем Мілешем і прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.
Українська правда

Переговори Азербайджану і Вірменії рухаються в бік врегулювання конфлікту у Нагірному Карабаху. Протягом наступних місяців країни можуть підписати мирну угоду.

Про це повідомляє президент Азербайджану Ільхам Алієв в інтерв'ю «İl Sole 24 Ore».

Як зазначається, Алієв цього тижня побував у Брюсселі, де провів переговори з президентом Євроради Шарлем Мілешем і прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

«Ми домовилися, що протягом місяця міністри закордонних справ Азербайджану та Вірменії зустрінуться для початку практичних переговорів щодо мирної угоди», - заявив він.

При цьому, президент Азербайджану зазначив, що Баку з 2020 року наполягав на підписанні мирної угоди. Однак він підкреслив, що остаточне рішення буде залежати від переговорів.

«Якщо вірменська сторона проявить таку ж волю, думаю, це реально. Ми висунули 5 базових принципів, на яких має будуватися мирна угода, і Вірменія їх прийняла», - додав Алієв.

Нагадаємо, у середу, 3 серпня, Азербайджан заявив, що одного з його солдатів було вбито внаслідок вірменського обстрілу Нагірного Карабаху. Вірменія, у свою чергу, звинуватила Азербайджан у застосуванні безпілотників і також повідомила про вбитих.

Після цього, міністерство оборони Азербайджану в суботу, 6 серпня, заявило про взяття ще однієї стратегічної висоти в зоні Нагірного Карабаху – гори Буздух.

Варто зазначити, що у багаторічному збройному конфлікті Вірменія та Азербайджан періодично звинувачують один одного в обстрілах.

Окрім цього, нещодавно Європейський Союз закликав Вірменію та Азербайджан до негайного припинення бойових дій у Нагірному Карабаху та повернення сторін до переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: