Нагірний Карабах: в Євросоюзі прокоментували загострення ситуації у регіоні

Читать на русском
У зовнішньополітичній службі Євросоюзу закликали знизити напруженість на кордоні Вірменії і Азербайджану.
Ілюстративне фото

Європейський Союз закликав Вірменію та Азербайджан до негайного припинення бойових дій у Нагірному Карабаху та повернення сторін до переговорів.

Про це йдеться у заяві речника зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петера Стано.

«Європейський Союз закликає до негайного припинення бойових дій, що розгорнулися між азербайджанськими та вірменськими силами навколо Лачинського коридору та інших місць вздовж лінії зіткнення. На жаль, ці зіткнення вже призвели до людських жертв та поранених», – зазначає Стано.

Карабах, Курили і Калінінград: у РНБО заявили, що відкриття других фронтів проти рф допоможе УкраїніЯкщо будуть відкриватися другі фронти для російської федерації, які вона штучно зробила власними діями за свою коротку історію, вони нам будуть дуже-дуже якісно допомагати.

Як наголосив речник Євросоюзу, вкрай важливо знизити напруженість, повністю дотримуватися режиму припинення вогню і повернутися за стіл переговорів для пошуку рішень шляхом переговорів.

Варто зазначити, що у липні президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що представники російського Міноборони порушили надані гарантії щодо Нагірного Карабаху. РФ обіцяла, що забезпечить виведення вірменських військових із Карабаху до червня, але ця домовленість не була виконана.

Нагадаємо, у середу, 3 серпня, Азербайджан заявив, що одного з його солдатів було вбито внаслідок вірменського обстрілу Нагірного Карабаху. Вірменія, у свою чергу, звинуватила Азербайджан у застосуванні безпілотників і також повідомила про вбитих.

Варто зазначити, що у багаторічному збройному конфлікті Вірменія та Азербайджан періодично звинувачують один одного в обстрілах.

Також нагадаємо, що майже рік тому Туреччина та Азербайджан заявили про плани відбудувати Карабах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: