Нагірний Карабах: Азербайджан заявив про захоплення стратегічної точки

Читать на русском
Захоплення гори означає посилення позицій азербайджанської армії на північному заході Нагірного Карабаху.
Ілюстративне фотоMedia.az

Міністерство оборони Азербайджану в суботу, 6 серпня, заявило про взяття ще однієї стратегічної висоти в зоні Нагірного Карабаху – гори Буздух.

Про це повідомляє AZERTAG.

«У результаті уточнень, здійснених нашими підрозділами на території, гора Буздух і прилеглі висоти перейшли під контроль азербайджанської армії», – йдеться в повідомленні військового відомства.

Зазначається, що гора Буздух 2374 метри заввишки розташована неподалік від села Ванк, що на перетині Кельбаджарського та колишнього Агдереського, нині – Мартакертський район невизнаної Нагірно-Карабаської республіки, районів Азербайджану.

При цьому, захоплення гори означає посилення позицій азербайджанської армії на північному заході Нагірного Карабаху.

Нагадаємо, у середу, 3 серпня, Азербайджан заявив, що одного з його солдатів було вбито внаслідок вірменського обстрілу Нагірного Карабаху. Вірменія, у свою чергу, звинуватила Азербайджан у застосуванні безпілотників і також повідомила про вбитих.

Варто зазначити, що у багаторічному збройному конфлікті Вірменія та Азербайджан періодично звинувачують один одного в обстрілах.

Окрім цього, напередодні Європейський Союз закликав Вірменію та Азербайджан до негайного припинення бойових дій у Нагірному Карабаху та повернення сторін до переговорів.

Також нагадаємо, що майже рік тому Туреччина та Азербайджан заявили про плани відбудувати Карабах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: