Військовий, політичний, символічний: яку відповідь Україна може дати на атаки рф по ТЕЦ

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Україна має дати російським окупантам відповідь на удари по ТЕЦ у трьох площинах - військовій, політичній та символічній. Такі відповіді дозволять перемикнути росію на «внутрішні розбірки».

Таку думку висловив експерт Андрій Горбенко в коментарі для «Слово і діло».

Енергетичний терор росії: чи загрожують удари столичним енергостанціямПро те, чи загрожують російські ракетні атаки енергетичним об'єктам Києва та Київської області - в матеріалі Слово і діло

«Основна відповідь на ці удари повинна бути військовою. Умовно, ми повинні завдати військової поразки окупантам, точно так само, як це було в Харківській області. Ми повинні зробити те ж саме в Херсонській області» - зазначив він.

Горбенко пояснив, що до російської аудиторії в більшості своїй не дуже-то дійшло, що сталося на Харківщині та що там було захоплено. А ось поразка в Херсонській області та втрата Херсона змусить росіян завити. Але і це ще буде не остаточна відповідь України.

«Потім потрібна символічна поразка росії. Наприклад, символічний удар по тому самому мосту, можна його навіть не знищувати, просто пошкодити» - додав він.

Сама по собі ПРО не зможе захистити від усіх ракет – експертУкраїна отримає систему ППО, яка захищатиме всю країну, але це питання не тільки та не стільки часу, але й технологій

Експерт зазначив, що слідом за всім цим має відбутися політична поразка росії. Не важливо, в якому форматі вона буде - путін віддасть наказ, який відмовляться виконувати, його максимально принизить хтось із сильних світових лідерів, або ж путін в черговий раз не стримає слова, після чого довіру до нього буде втрачено остаточно - але це має статися ще до зими.

«Після цих трьох поразок росію можна закорковувати та залишати розбиратися саму з собою» - підсумував він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що удари рф по енергетичній інфраструктурі України є ознакою відчаю. Він закликав посилити співпрацю з партнерами щодо подолання російського терору.

Загалом, в Офісі президента вважають, що обов'язковою відповіддю інших країн на російські удари по критичній інфраструктурі України повинне бути постачання систем ППО та ПРО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: