У Генштабі розповіли, скільки бійців ЗСУ вже пройшли підготовку у Британії

Читать на русском
Близько 5 тисяч військовослужбовців ЗСУ вже пройшли підготовку у рамках операції INTERFLEX у Великій Британії.

Близько 5 тисяч військовослужбовців ЗС України вже пройшли підготовку в рамках операції INTERFLEX у Великій Британії.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

У ЄС жалкують, що не розпочали навчання бійців ЗСУ ще рік томуУ Євросоюзі жалкують про втрачений випадок організувати навчання Збройних сил України ще рік тому, коли з такою пропозицією звернулося кілька країн-членів Союзу.

«На даний час, за участі інструкторів з Канади, Нідерландів, Нової Зеландії, України та, власне, Сполученого Королівства навчання успішно завершили майже 5 тисяч наших військовослужбовців. Вони отримали базові знання, уміння й навички з тактичної медицини, інженерної, вогневої, психологічної та тактичної підготовки, включаючи ведення наступальних та оборонних дій в урбанізованій місцевості», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, операція INTERFLEX є одним із яскравих прикладів міжнародної підтримки нашої держави та переконливим свідченням того, що Україна не сама у боротьбі з російською агресією.

«Також найближчим часом планується розширення операції INTERFLEX, зокрема, початок навчального курсу з підготовки молодших командирів військових частин та підрозділів Збройних Сил України», - додали в Генштабі.

Нагадаємо, до програми підготовки українських військових у Британії приєдналися Нідерланди.

Військові інструктори з Фінляндії також навчатимуть бійців ЗСУ у Великій Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: