Війна в Україні показала, що навчання не допомогли армії рф проводити складні операції – британська розвідка

Читать на русском
Російські військові навчання більше спрямовані на те, щоб справити враження на російських лідерів та міжнародну аудиторію. Війна в Україні показала, що практичної користі для армії мало від них.

Війна в Україні показала, що російські військові навчання, такі як «Схід», не допомогли підвищити здатність армії проводити великомасштабні та складні операції.

Так вважають у британській розвідці.

У розвідці зазначили, що росія публічно заявила про участь 50 тисяч військових у навчаннях «Схід-2022», але малоймовірно, що цього року буде задіяно понад 15 тисяч осіб – це близько 20% сил, які брали участь в останніх навчаннях «Схід» у 2018 році.

«Військові дії росії в Україні показали, що російські військово-стратегічні навчання, такі як «Схід», не змогли підтримати здатність збройних сил проводити великомасштабні та складні операції. Такі заходи ретельно прописані, не заохочують ініціативу і насамперед спрямовані на те, щоб справити враження на російських лідерів та міжнародну аудиторію», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 1 вересня у росії стартували військові навчання «Схід». У них також візьмуть участь військові з Китаю, Білорусі, Індії, Вірменії, Азербайджану, Таджикистану, Казахстану, Киргизії, Монголії, Лаосу, Алжиру, Нікарагуа та Сирії.

Як повідомив Генштаб, білоруські військові планують організувати військові навчання у період з 8 по 14 вересня. Вони, ймовірно, тренуватимуться «звільняти» територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: