ЗСУ відбили атаки окупантів у районі 8 населених пунктів, рф зазнає суттєвих втрат – Генштаб

Читать на русском
Російські війська зазнають суттєвих втрат у живій силі. Командування намагається вербувати до армії ув'язнених, також примусову мобілізацію посилили на окупованих територіях.

Українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Спірне, Майорськ, Одрадівка, Весела Долина, Водяне, Авдіївка, Безіменне та Новогригорівка. Російська армія зазнає суттєвих втрат у живій силі і намагається їх компенсувати різними способами, зокрема вербуючи ув'язнених.

Про це повідомляє Генштаб.

«Військове керівництво продовжує пошук бажаючих воювати серед ув’язнених, зокрема в колоніях Тульської області. Вербувальники обіцяють засудженим зняття судимості в обмін на службу терміном 3 місяці, для рецидивістів або засуджених за особливо тяжкі злочини термін служби складатиме 6 місяців. Проте жодні контракти із охочими не підписуються. Також триває набір, так званих «резервістів» до складу 3-го армійського корпусу. Серед вже набраного особового складу велика кількість людей, що мають наркотичну та алкогольну залежність. Також, про проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом свідчить факт проведення примусової мобілізації у місті Горлівка, місцеві так звані «військкомати» отримали завдання разом з «міліцією» до 19 вересня набрати 6 тисяч осіб. У місті триває розшук та затримання чоловіків, що в свою чергу викликає масове невдоволення місцевих жителів», – йдеться у ранковому зведенні.

Жест повного відчаю: як зміниться ситуація на фронті в разі загальної мобілізації в рфШоковане Харківським погромом російське суспільство вимагає жорстких заходів. Але чи готове воно відчути ці жорсткі заходи на своїй шкурі – в матеріалі Слово і Діло

Минулої доби російські окупанти завдали 3 ракетних, 33 авіаційних ударів і здійснили 58 обстрілів із систем реактивної артилерії по військових та цивільних об'єктів на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник обстріляв інфраструктуру з танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку – у районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Степове Сумської області;

  • на Харківському напрямку – Басово та Куп'янськ;

  • на Краматорському напрямку – Яремівка, Тетянівка, Райгородок, Сіверськ, Білогорівка, Крива Лука, Спірне, Верхньокам’янське, Дронівка, Григорівка та Званівка;

  • на Бахмутському напрямку – Юр’ївка, Нью-Йорк, Миколаївка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Бахмутське та Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку – Мар'їнка, Красногорівка, Первомайське та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському напрямку – Велика Новосілка, Новодонецьке та Времівка;

  • на Запорізькому напрямку – Новопіль, Гуляйполе, Залізничне, Червоне;

  • на Південнобузькому напрямку – Таврійське, Мирне, Тернові Поди, Партизанське, Червона Долина, Білогірка, Новогреднєве, Безімене, Сухий Ставок, Біла Криниця, Ольгине, Високопілля, Кам’яне.

У населених пунктах Чаплинського району Херсонської області російські окупанти розквартировуються у будинках місцевих мешканців, іноді виганяючи власників із будинку.

Авіація Сил оборони завдала за добу 12 ударів по місцях зосередження живої сили та техніки супротивника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ знищили два ворожі літаки (Су-25 та Су-24М), один вертоліт Мі-8 та БпЛА.

Підрозділи Ракетних військ та артилерії завдали ураження по 9 пунктах управління бригадного та батальйонного рівнів та по 3 районах зосередження живої сили та бойової техніки противника.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, ситуація на передовій напружена, проте українські військові її повністю контролюють.

У розвідці США вже вважають, що Україна зможе повернути собі нові території у найближчі тижні та потенційно витіснити росіян із земель, які вони захопили у лютому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: