Підозрюваний експосадовець ОГП захотів мобілізуватися до лав ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу у зв'язку з мобілізацією.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності Офісу генерального прокурора Захара Антипова, якого НАБУ і САП підозрюють у підбуренні до дачі хабаря і шахрайстві.

Таке рішення 29 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат підозрюваного просила змінити запобіжний захід Антипову у зв'язку з його бажанням мобілізуватися до лав Збройних сил України. Прокурор просив застосувати до нього домашній арешт в нічний час доби, оскільки це надасть підозрюваному можливість пройти військово-лікарняну комісію для встановлення факту придатності чи непридатності до несення служби в ЗСУ.

«Клопотання захисника Ткачук Ганни Василівни в інтересах підозрюваного (Захара Антипова – ред.) задовольнити частково. Запобіжний захід у виді тримання під вартою, застосований до (Захара Антипова – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України, в рамках кримінального провадження №52021000000000281 від 26.05.2021, змінити на запобіжний захід у виді особистого зобов'язання, поклавши на нього строком на два місяці, але в межах строку досудового розслідування, наступні процесуальні обов`язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України», – йдеться в рішенні.

Суддя поклала на підозрюваного такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Обов'язки діятимуть до 28 жовтня.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генпрокурора та його посередника. За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова. Суд узяв його під варту з альтернативою застави.

Також НАБУ і САП повідомили про підозру й начальнику відділу ОГП Олегу Гальченко-Авілову. За версією слідства, вони підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генпрокурора за ухвалення рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження. Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника, проте вони залишили їх у себе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: