Апеляція ВАКС залишила заарештованим затриманого оперативника СБУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція розглянула і залишила без задоволення скаргу захисника підозрюваного працівника СБУ на рішення про його арешт.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою оперативного співробітника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України Сергія Щербаковського. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 3 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційні скарги захисників підозрюваного (Сергія Щербаковського – ред.) - адвокатів Коваля Богдана Вікторовича та Щевича Олега Олеговича залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 28 липня 2022 року - без змін», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щербаковського з альтернативою майже 1,98 млн грн.

Нагадаємо, 26 липня НАБУ і САП затримали оперативного співробітника департаменту СБУ Сергія Щербаковського «на гарячому». За версією слідства, він вимагав та одержав 60 тисяч доларів за нібито сприяння у повернені техніки, вилученої в рамках розслідування викрадення електроенергії на сході України, а також не перешкоджання у веденні бізнесу. Техніку вилучили минулого тижня і вже незабаром підприємцю-власнику техніки зробили «пропозицію», про яку той повідомив НАБУ. Вже 27 липня йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: