ВАКС продовжив обов'язки екскерівництва західного управління Держприкордонслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваних.
Володимир Єгоров та Руслан Краснопортко

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 листопада строк дії обов'язків, покладених на колишнє керівництво Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, яких підозрюють у заволодінні понад 14 млн грн.

Такі рішення 1 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Так, ВАКС зняв електронний браслет з ексначальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби Володимира Єгорова. Водночас суддя продовжив до 1 листопада такі обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому перебуває, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Експершому заступнику начальника Західного управління ДПСУ Руслану Краснопортку продовжили до 1 листопада всі обов'язки, які наразі покладено на Єгорова. До Краснопортка не застосовували електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ. За версією слідства, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо. Екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ обрано запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: