ЗСУ заходять до окупованих н.п., але повного контролю над ними поки немає – Маляр

Читать на русском
Згідно зі словами Маляр, частина населених пунктів про які згадують у мережі, лише частково контролюються ЗСУ і там тривають бої.
Суспільне

В Міноборони України попередили про недостовірну інформацію щодо успіхів українських військових та дали декілька порад. У відомстві закликали передчасно не поширювати інформацію про визволення українськими військовими населених пунктів.

Про це заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє на сторінці у Телеграмі.

«На жаль, зараз мережами шириться багато інформації про нібито визволені населені пункти, яка не відповідає дійсності», - йдеться у заяві представниці МОУ.

Зведення Генштабу: ЗСУ деокуповують Харківщину та просуваються на південному напрямкуСьогодні ЗСУ успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Бахмут, Первомайське та Новомихайлівка.

Згідно зі словами Маляр, частина населених пунктів про які згадують у мережі, лише частково контролюються ЗСУ і там тривають бої. Також у мережі обговорюють і ті міста чи села, визволення яких немає в планах на найближчі дні.

Для прикладу, Маляр у повідомленні наводить Балаклію та пояснила, що остаточний контроль був встановлений лише сьогодні, коли провели всі необхідні заходи та підняли прапор - про що теж були повідомлення на ресурсах Міноборони та ЗСУ. Всі інші населені пункти правоохоронцям та військовим треба зачистити та провести стабілізаційні заходи.

«Тобто, якщо наші війська фізично зайшли в населений пункт, це ще не означає автоматично, що ми його контролюємо. Попереду ще можуть бути бої та чимало спеціальних заходів зі визволення», - додала Маляр.

Маляр закликала читати повідомлення про деокупацію населених пунктів на офіційних сторінках української влади - Офісу Президента, Міністерства оборони і Генштабу.

Нагадаємо, спецпризначенці СБУ підтвердили, що 10 вересня, українські воїни визволили Куп'янськ Харківської області від ворога.

Також ЗСУ деокупували статегічно важливе місто Ізюм Харківської області.

Пізніше стало відомо, що українські військові також вийшли на околиці Лисичанська Луганської області.

Окрім цього, сьогодні Зеленський провів чергове засідання Ставки щодо деокупації територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: