Жителі Придністров'я відмовляються йти в російську армію на контракт, солдати дезертирують – ГУР МО

Читать на русском
Місцеве населення відверто саботує російську вербувальну кампанію, солдати дезертирують або просто відмовляються продовжувати контракт
Ілюстративне фотоПресслужба «уряду ПМР»

Населення невизнаного Придністров'я відмовляється підписувати контракти з російською армією, яка пропонує їм воювати в Україні. А в так званій «оперативній групі російських військ» процвітає дезертирство.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Україна готова допомогти Молдові викинути російських окупантів з Придністров'я – БудановУкраїна повністю підтримує прагнення Молдови позбутися російських окупантів на своїй території

«Місцеве населення відмовляється йти в російську армію, навіть попри обіцянки високих грошових виплат, соціальні пакети та ймовірне забезпечення житлом. Головна причина - небажання брати участь у бойових діях на території України. Тим більше, що багато добровольців, які зважилися підписати контракт на початку війни, або загинули, або знаходяться в статусі зниклих безвісти» - йдеться в повідомленні.

При цьому угруповання російських військ в Придністров'ї, здебільшого укомплектоване місцевими жителями, страждає від дезертирства. Через обмеженість сил росіяни не можуть задіяти необхідний ресурс для пошуку та повернення зниклих. А солдати, у яких закінчується контракт, звільняються, не бажаючи його продовжувати.

Ситуацію, за даними ГУР МО, не роблять краще навіть влаштовані росіянами численні військові навчання в Придністров'ї. Матеріально-технічна база російських військ в цьому регіоні критично застаріла.

Молдова відмовилася випускати з Придністров'я російських офіцерівЙдеться про військовослужбовців зі складу псевдомиротворчого (на ділі - окупаційного) угруповання російських військ на території невизнаного Придністров'я

«Враховуючи досвід бойових дій в Україні, до програми підготовки внесено суттєві корективи. Зокрема, збільшено кількість занять з підрозділами тилового забезпечення та військово-медичної допомоги. Водночас застаріла тилова матеріально-технічна база не дозволяє якісно поліпшити рівень готовності логістичних підрозділів» - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, 22 липня стало відомо, що влада так званої «Придністровської Молдавської Республіки» (ПМР), невизнаної держави, окупованої росією, буде домагатися входження до складу рф.

Нагадаємо, ще в травні Кишинів вимагав від росії вивести війська з Придністров'я, оскільки присутність російських солдатів порушує нейтралітет Молдови.

У березні Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно прийняла поправку про те, що Придністров'я є територією, яка знаходиться під окупацією росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: