ПАРЄ визнала Придністров'я територією, яка окупована Росією

Читать на русском
Придністров'я - це територія Молдови. З 1992 року в результаті спровокованої РФ громадянської війни в Придністров'ї розташовується так звана ПМР
Ілюстративне фото24 канал

Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно прийняла поправку про те, що Придністров'я є територією, яка знаходиться під окупацією Росії.

Про це повідомляє Європейська правда.

Зазначається, що цю поправку спочатку планували відхилити, але після тривалої дискусії в ПАРЄ вирішили підтримати її. За поправку проголосували абсолютно всі учасники засідання Асамблеї.

Придністров'я - це територія Молдови. З 1992 року в результаті спровокованої РФ громадянської війни в Придністров'ї розташовується так звана «Придністровська Молдавська Республіка» (ПМР). На території ПМР знаходиться контингент російських військ, які виступають в якості «миротворців» і нібито захищають російськомовне населення (213 тисяч жителів ПМР мають російські паспорти). На ділі ПМР є російським плацдармом, який створює загрозу Україні, Молдові та Румунії.

Нагадаємо, раніше Парламентська асамблея Ради Європи прийняла рішення офіційно вигнати Росію зі складу Ради Європи. Також ПАРЄ закликала надати Україні засоби ППО, щоб країна могла захищати своє небо від російських літаків і ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: