У невизнаному Придністров'ї заговорили про можливе приєднання до росії

Читать на русском
Офіційного коментаря з боку Молдови, якій належить Придністров'я, окуповане псевдомиротворчим контингентом росіян, поки немає
Ілюстративне фотоВійськова панорама

Влада так званої «Придністровської Молдавської Республіки» (ПМР), невизнаної держави, окупованої росією, будуть домагатися входження до складу росії.

Про це заявив «міністр закордонних справ» невизнаної держави Віталій Ігнатьєв в інтерв'ю російським пропагандистам.

«Вектор Придністров'я протягом усіх років існування республіки залишається незмінним, що відображено в підсумках референдуму 17 вересня 2006 року, де чітко позначено: незалежність з подальшим вільним приєднанням до російської федерації. Незалежність країни - безумовний пріоритет» - заявив він.

У НАТО оцінили можливість вторгнення росії до МолдовиНаразі росія не становить загрози для Молдови, адже країна-агресора не має достатньо ресурсів для вторгнення з Придністров'я.

У держдумі росії вже висловилися з цього питання, заявляючи, що бажання невизнаної країни потрібно «розглядати всерйоз».

«Пропозиція Придністров'я щодо приєднання до росії - це не якесь неозоре і далеке майбутнє, скоріше, це напрямок в найближчій перспективі. І тому, що там живуть російськомовні люди, близькі нам по духу, ми повинні розглядати цю пропозицію всерйоз» - заявив депутат держдуми Дмитро Бєлік в коментарі російській пропаганді.

Офіційного коментаря з боку Молдови, якій належить Придністров'я, окуповане псевдомиротворчим контингентом росіян, поки немає. Але Бюро реінтеграції Молдови вже прокоментувало ситуацію в тому ключі, що територія ПМР належить Молдові й входження цієї невизнаної країни до складу росії ніколи та ніким не буде визнано.

Нагадаємо, ще в травні Кишинів зажадав від росії вивести війська з Придністров'я, оскільки присутність російських солдатів порушує нейтралітет Молдови.

У березні Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно прийняла поправку про те, що Придністров'я є територією, яка знаходиться під окупацією росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: