Росія штучно нагнітає ситуацію в Придністров'ї – розвідка

Читать на русском
Російські окупаційні війська намагаються створити додаткові зони нестабільності поблизу українського кордону, зокрема, у Придністров'ї.

Російська федерація штучно намагається розхитати ситуацію в підконтрольному Придністров'ї аби створити зону нестабільності поблизу кордону з Україною та видимість загрози нападу звідти.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Усвідомлюючи відсутність помітних успіхів у так званій «спеціальній операції» проти України та ефективність дій українських підрозділів, окупаційне командування намагається створювати зони нестабільності поблизу українського кордону та видимість загрози нападу російських та проросійських збройних формувань з території Придністров'я», – інформує розвідка.

За даними ГУР, окупанти хочуть використати це як психологічну атаку проти України та шукають шляхи розпорошення сил української армії під час складної оборонної кампанії з захисту українського Донбасу і півдня. Як стверджують експерти, кількість реально боєздатного та вмотивованого особового складу підрозділу Оперативної групи російських військ у Придністров'ї не перевищує 300 осіб, завданням яких є охорона складів боєприпасів у с. Ковбасна.

«Більше половини усіх боєприпасів, що перебувають на зберіганні, вичерпали свій термін придатності та не підлягають транспортуванню. Лише 7-8 тисяч тонн є справними та можуть бути використані. Близько двох третин усієї бойової техніки на території Придністров'я є повністю, або частково не боєздатною, а також не має матеріальних засобів та виробничих потужностей для її ремонту та відновлення», – підкреслює розвідка.

У ГУР додали, що потенційно Придністров'я може бути використано як плацдарм для налагодження ліній постачання і забезпечення розгортання російського угруповання на території Молдови. Однак, це стане можливим лише у разі створення сухопутного коридору з росією через територію південних областей України.

Нагадаємо, що російські окупанти дали команду привести війська у Придністров'я в повну бойову готовність. Раніше в розвідці повідомляли, що росія може завдати масованого ракетного удару по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення і хоче звинуватити в цьому Україну. Також у невизнаному Придністров'ї оголосили військові збори.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: