У Генштабі вперше визнали, що Україна причетна до ударів по авіабазах рф в Криму

Читать на русском
У Генштабі визнали, що серію ударів по російських авіабазах у Криму завдали українські військові. Зокрема, по аеродрому Саки.

Серію ударів по російських авіабазах у тимчасово окупованому Криму завдали українські військові. Зокрема, по аеродрому «Саки» біля селища Новофедорівка.

Про це повідомляється у статті, авторами якої виступили головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови оборонного комітету Верховної ради Михайло Забродський. Матеріал опубліковано на сайті «Укрінформу».

Вибухи на аеродромі у Криму: ЗМІ підрахували можливу вартість знищених літаківПеред вибухами на аеродромі в Криму стояла російська авіатехніка вартістю від 650 млн до 850 млн доларів. Знищено могло бути літаків у сумі до 380 млн.

Як пишуть Залужний та Забродський, головною особливістю війни росії проти України є вирішальна диспропорція у можливостях. Позбавити окупантів такої переваги, на жаль, неможливо. Але українці зможуть «протиставити супротивникові свою здатність діяти подібним чином і на подібну дальність».

Йдеться про поставки партнерами України для ЗСУ систем озброєння чи певних найменувань боєприпасів із відповідною дальністю дії, йдеться у статті.

У Генштабі уточнюють, що в цілому на ситуацію можуть вплинути не тільки поставки ракет MGM-140B ATACMS Block 1A для РСЗВ Himars, а й «комплексний підхід до переоснащення артилерії, ракетних військ, тактичної авіації та Військово-морських сил ЗС України та інших. складових їх могутності».

Одним із головних прикладів правильності такого підходу є успішні зусилля ЗСУ з фізичного перенесення бойових дій на територію Криму, зазначають Залужний та Забродський.

«Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, насамперед - по аеродрому Саки», - констатують у статті.

Нагадаємо, 9 серпня на військовій авіабазі рф біля селища Новофедорівка, розташованого в окупованому Криму, пролунали кілька потужних вибухів.

У Повітряних силах ЗСУ підтвердили знищення дев'яти російських літаків на аеродромі «Саки». У той же час в міноборони росії заявили, що причиною вибуху на території аеродрому стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів».

Пізніше було опубліковано супутникові знімки авіабази, а західні видання заявили, що Україна стоїть принаймні за трьома вибухами у Криму.

«Слово і діло» пропонує згадати, що про вибухи у Криму говорять західні аналітики та провідні ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: