У командуванні розповіли, скільки окупантів і техніки ЗСУ знищили на півдні

Читать на русском
Авіація українських захисників завдала 13 ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 250 вогневих завдань.
Ілюстративне фотоt.me/ombr72

Збройні сили України збили російський штурмовик Су-25, знищили 83 окупанта і три склади російських боєприпасів на південному напрямку.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

Зазначається, що ситуація в операційній зоні півдня України напружена і динамічна. Противник продовжує оборонні бої і підступні обстріли населених пунктів як уздовж лінії зіткнення, так і в наших тилових районах.

«Обстановка в операційній зоні півдня України напружена і динамічна. Для коригування вогню окупанти активізують повітряну розвідку. В Миколаївському районі одного такого шпигуна типу «Орлан-10» збито», - йдеться в повідомленні.

ЗСУ відбили атаки росіян біля восьми населених пунктів на Донбасі – ГенштабПротягом вівторка, 6 вересня, ЗСУ відбили атаки росіян біля восьми населених пунктів на Донеччині.

Як повідомляється, намагаючись утримати зайняті рубежі, ворог вкотре застосував тактику авіаційних ударів в напрямку Білогірки, Костромки, Сухого Ставку, Безіменного.

«За що й щедро сплатив штурмовиком. Су-25 влучно достроково приземлений нашими зенітно-ракетними підрозділами», - зазначили українські військові.

Водночас, авіація українських захисників завдала 13 ударів, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 250 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога становлять: 83 військових, п'ять танків, 12 гаубиць «Мста-Б» та «Мста-С», три гармати «Гіацинт-Б», три одиниці автобронетехніки. Також знищено три склади боєприпасів - у Голій Пристані, Томиній Балці та Снігурівці.

«Корабельне угруповання ворога без суттєвих змін кількості та завдань продовжує маневри вздовж Кримського узбережжя в ракетно безпечних для себе районах. Напоготові, на бойовому чергуванні два надводні ракетоносії, споряджені 16 «Калібрами», - додали в ОК «Південь».

Нагадаємо, що станом на 6 вересня в Україні було ліквідовано приблизно 350 окупантів, найбільше на Донецькому напрямку. Таким чином, загальні втрати російської армії за час війни становлять 50 тисяч 150 осіб.

Раніше в ОПУ зазначили, що у результаті контрнаступу ЗСУ отримали можливість обстрілювати окупантів в Ізюмі на Харківщині і на Донецькому напрямку.

Напередодні Арестович підбив підсумки першого тижня українського контрнаступу на півдні країни.

Також стало відомо, що росія від початку війни втратила в Україні більше 900 елітних фахівців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: