На півдні України ЗСУ знищили майже 90 росіян та збили Ка-52

Читать на русском
Українська авіація завдала по об'єктах, логістиці, командних пунктах та позиціях окупантів 18 ударів, артилерія виконала 370 вогневих завдань
Ілюстративне фотоFacebook

Українські війська під час бойових дій на півдні України знищили 86 російських окупантів, чотири склади боєприпасів, а також збили ударний вертоліт Ка-52.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь» у зведенні за 5 вересня.

Українська авіація завдала по об'єктах, логістиці, командних пунктах і позиціях окупантів 18 ударів. Під час спроби російського удару у відповідь був збитий вертоліт Ка-52.

Росіяни «знищують» західну техніку, яку ЗСУ навіть не постачали – МіноборониРосіяни вже зовсім забрехалися та рапортують про західну техніку, яку нібито знищили - при тому, що у ЗСУ немає на озброєнні таких зразків

Артилерія виконала за добу 370 вогневих завдань. Вражено підрозділи ППО окупантів, станції радіоелектронної боротьби, понтонні переправи біля Дар'ївки та вздовж Каховської ГЕС.

За добу росіяни втратили:

  • 86 одиниць особового складу ліквідованими;
  • чотири танки різних типів;
  • 12 одиниць автомобільної та броньованої техніки;
  • 4 гармати 152 мм «Мста-Б» /«Мста-С»;
  • 3 знаряддя 152 мм «Гіацинт» / «Гіацинт-Б»;
  • станція зв'язку;
  • ПТРК.

Також артилерія та авіація ЗСУ знищила чотири склади боєприпасів у Бериславському, Херсонському та Баштанському районах.

Нагадаємо, російська армія на півдні України за підсумками першого тижня наступу ЗСУ зазнає втрат і потроху перемелюється. Тільки перші чотири дні обійшлися окупантам в, за найскромнішими прикидками, мінімум півтори тисячі одиниць особового складу убитими та пораненими.

Президент України Володимир Зеленський натякнув, що є контрнаступ на різних напрямках, але не буде говорити, де саме, щоб росіяни отримали сюрприз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: