На Донеччині затримали зрадницю, яка здавала позиції ЗСУ

Читать на русском
З початку повномасштабної війни поліцейські Донеччини затримали 5 коригувальників ворожого вогню, зокрема й російську агентку яка здавала позиції ЗСУ.
Фото: Нацполіція

Поліцейські викрили російську агентку, яка коригувала ракетні удари по Дружківці.

Про це повідомили у поліції Донецької області.

«Жінка передавала ворогу дані про дислокацію українських захисників і маршрути руху військової техніки. Також зловмисниця доповідала російським кураторам про результати обстрілів міста», – йдеться в повідомленні.

Колаборантку виявили співробітники кримінальної поліції Дружківки. Правоохоронці встановили, що 50-річна місцева мешканка з 2014 р. підтримувала зв'язок із представниками окупаційних військ, що активізувався з початком вторгнення армії рф в Україну. Жінка надсилала російському координатору скріншоти мап із позначеними місцями розташування військових ЗСУ та зашифровані повідомлення про наслідки ракетно-бомбових ударів по місту: характер руйнувань і кількість жертв.

«Усі контакти здійснювалися через закритий канал з дотриманням заходів конспірації. У низці випадків дружківчанка надавала ворогу неперевірену інформацію, внаслідок чого страждав житловий сектор і цивільні мешканці», – наголосили у поліції.

Закрема, як повідомляється, 30 серпня росіяни чотири рази вдарили із ЗРК «С-300» по двох школах і палацу спорту. Про результати атак жінка відзвітувала куратору. Наразі перевіряється інформація щодо ймовірної причетності коригувальниці до підготовки обстрілу.

Матеріали справи поліція передасть до СБУ. Загалом же, зазначається, з початку повномасштабної війни поліцейські Дружківки встановили та затримали 5 коригувальників ворожого вогню.

Дружківка Поліція затримала коригувальницюВидео: Полиция Донецкой области

Раніше СБУ викрила ще трьох коллаборанток на Донбасі.

Нагадаємо, Київська міська прокуратура повідомила про підозру трьом правоохоронцям з Маріуполя Донецької області, які перейшли на бік російських окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: