Росія втратила в Україні 25 тисяч солдат загиблими і не досягла жодної стратегічної мети – Воллес

Читать на русском
У війні з Україною жодної стратегічної цілі країна-окупант не досягунала. Російська армія вже втратила 80 000 військовослужбовців, з яких 25 000 – вбиті.
Фото: DR

За більш ніж шість місяців війни в Україні росія не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей. При цьому російська армія вже втратила 80 000 військовослужбовців, з яких понад 25 000 – вбитими.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає CNN.

Він зазначив, що росія продовжує зазнавати втрат і це матиме тривалий вплив на майбутню боєздатність країни.

Ліз Трасс стане наступним прем'єром Великої БританіїЛіз Трасс обрана лідером Консервативної партії та стане наступним прем'єр-міністром Британії.

«За оцінками, на сьогодні загинуло понад 25 000 російських солдатів. Якщо включити вбитих, поранених, полонених або, як повідомляється, десятки тисяч дезертирів, то виходить понад 80 000 чоловік», – сказав Воллес під час звернення до законодавців у Палаті громад.

Він звинуватив президента росії володимира путіна у використанні енергетики в якості зброї та закликав своїх колег-депутатів донести до своїх виборців стан справ.

«Я вважаю, що важливо донести до наших виборців, що незручні часи, які переживаємо усі ми, спричинені фактично тоталітарним режимом у росії, який свідомо прагне завдати нам шкоди та намагається перевірити нас на те, чи ми пожертвуємо нашими цінностями заради наших витрат на енергію», – сказав міністр оборони Великої Британії.

Воллес також закликав до єдності по всій Європі протягом зими.

«Якщо ми не об'єднаємося, то ми не впораємося з цим зараз. Ці загрози не зникнуть самі по собі. Ми не повинні забувати, що це, хоч і а жаль, та все ж можливість диверсифікувати наші постачання енергоресурсів, і це обернеться для всіх на краще в довгостроковій перспективі», – сказав він.

Раніше ми писали, що глава Міноборони Британії вважає «дуже реальною» небезпеку виходу агресії росії за межі України.

Також Борис Джонсон пообіцяв, що Велика Британія непохитно підтримуватиме Україну під час війни. За його словами, будь-які поступки росії будуть катастрофою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: