Британія не планує продовжувати програму компенсації житла біженцям з України – The Guardian

Читать на русском
Влада Британії поки не пропонуватиме нових схем підтримки для українських біженців. Про це повідомляє видання The Guardian.

Влада Британії поки не пропонуватиме нових схем підтримки для українських біженців.

Про це повідомляє видання The Guardian.

За інформацією ЗМІ, незабаром для переселенців з України, які пробули у Великій Британії більше шести місяців, перестане діяти урядова програма «Будинки для українців».

Відомо, що уряд сплачує 350 фунтів стерлінгів щомісяця власникам будинків, які погодилися прийняти українців. Уряд наразі не збирається продовжувати дію програми або оголошувати додаткові заходи підтримки для таких спонсорів.

За даними уряду, за програмою «Будинки для українців», яка працює з березня, у Великій Британії перебувають близько 84 тисяч осіб. Близько 15–21 тисяч українців можуть позбутися тимчасового притулку до зими. Частина сімей та організацій, що приймають, повідомляли, що їм потрібна додаткова підтримка від уряду, інакше вони не зможуть приймати біженців.

З 24 лютого на територію Великої Британії в'їхало понад 100 тисяч українських переселенців. У країні діють дві програми для громадян України.

Раніше у Польщі озвучили обсяг допомоги Україні від початку вторгнення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: