Європа - не місце для прогулянок російських убивць і тих, хто їх підтримує – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський випустив нове звернення за підсумками 6 вересня, 195-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 6 вересня, 195-го дня війни проти російських окупантів. Президент зазначив, що Європейський Союз зробив суттєвий крок у візовому питанні щодо громадян росії, але це ще не повний візовий бан.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Європейський Союз зробив суттєвий крок у візовому питанні щодо громадян Росії. Єврокомісія затвердила пропозицію призупинити спрощений візовий режим, який зараз діє між ЄС і росією.

  • Абсолютно неприпустимо, що європейською територією можуть користуватися для туризму чи для шопінгу ті, хто в себе вдома, в росії, не тільки підтримує розкол і знущання з Європи, а й працює на них.

  • Я вдячний пані Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та всім європейським лідерам, які підтримують візові обмеження для громадян росії. І маємо пам’ятати: окрім морального боку питання, це також питання елементарної безпеки.

  • Місія, яка побувала на Запорізькій атомній станції, представила документальний підсумок своєї роботи. У звіті відзначається присутність російської військової техніки на території АЕС, акцентований тиск на наших атомників і є чіткі посилання на російську військову окупацію.

  • Щодо пропозиції генерального директора МАГАТЕ Гроссі створити зону захисту на станції, то треба дивитися на конкретний зміст такого інструменту: що саме може бути захистом? Якщо зміст цієї пропозиції полягає в демілітаризації території АЕС – а це логічно, бо саме російська військова присутність поставила Запорізьку станцію на межу радіаційної катастрофи, – то ми можемо підтримати таку демілітаризовану зону захисту.

  • Взяв сьогодні участь у низці важливих економічних заходів у Нью-Йорку – там перебуває наша урядова делегація на чолі з першим віце-премʼєр-міністром Юлією Свириденко.

  • Одна з найвідоміших бірж – Нью-Йоркська фондова біржа – це одне з найкращих місць для привернення економічної уваги світу до України. І сьогодні на біржі був український день. І цей український день розпочав глобальну кампанію промоції нашого економічного потенціалу. Ми зробимо все, щоб провідні світові бізнеси працювали з Україною і в Україні.

  • Тільки за першу половину сьогоднішньої доби вдалося збити п’ять із шести російських ракет Х-101. Це дорога втрата для росії. І це порятунок багатьох українських життів. Чотири з цих ракет збили військовослужбовці повітряного командування «Південь».

  • Також особливо дякуємо сьогодні воїнам 79-ї десантно-штурмової бригади, яка на Донецькому напрямку героїчно стримує ворога.

  • Хочу звернутися сьогодні до всіх наших людей, які створюють інформаційну картину – так чи інакше. Будь ласка, звертайте свою увагу й увагу суспільства на те, що жорстке протистояння триває майже по всій лінії фронту. Це тисяча триста кілометрів активних бойових дій. І це просто несправедливо, коли про окремі ділянки фронту говорять дуже багато, а про інші ніби забувають. Хоча наші воїни на багатьох напрямках – абсолютні молодці, абсолютні герої. І на Донбасі, і на Харківщині, і в Запорізькій області, і на півдні, і в прикордонних районах півночі та сходу країни.

  • Провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача – максимально швидко й точно вирішуємо всі питання, пов’язані з просуванням наших Збройних Сил, знищенням окупантів. 50 тисяч російських життів уже пішло на цю абсолютно безглузду для росії війну.

  • Сьогоднішній мій дипломатичний день почався о 8-й ранку з розмови з пані Ненсі Пелосі, спікеркою Палати представників США. Скоординували наші кроки в захисті України та свободи як такої від російської агресії.

  • Вдень говорив з Премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте про посилення санкційного тиску на росію, про нову оборонну й макрофінансову допомогу нашій державі. Дуже вдячний.

  • Щойно говорив з новим Премʼєр-міністром Великої Британії пані Ліз Трасс. Дуже важливо, що Велика Британія зберігатиме лідерську роль у консолідації вільного світу й захисті свободи.

Європа – не місце для прогулянок убивць. Звернення Володимира Зеленського 06.09.2022Офіс Президента України

Нагадаємо, що Зеленський натякнув на точковий контрнаступ на різних напрямках.

Водночас, у кремлі заявили, що про зустріч Зеленського і путіна, як і раніше, не йдеться. Для цього потрібно збудувати фундамент домовленостей, які можна зафіксувати на найвищому рівні.

Також Зеленський відреагував на удари по Харкову та Кривому Рогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: