ЄС надаватиме Україні військову підтримку у ще більших обсягах – Боррель

Читать на русском
ЄС та країни-партнери будуть продовжувати надавати Україні необхідну військову підтримку у ще більших обсягах.
Укрінформ

ЄС та країни-партнери будуть продовжувати надавати Україні необхідну військову підтримку у ще більших обсягах.

Про це заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої і оборонної політики Жозеп Боррель.

Сьогодні, 30 серпня, відбулась неформальна зустріч голів оборонних відомств ЄС. За її підсумками Боррель зазначив, що ЄС стоїть одностайно у підтримці України та його члени продовжують бути готовими підтримувати її так довго, скільки потрібно. Йдеться про потік військової підтримки, зокрема, мова не лише про воєнну техніку, а й про тренування українських військових.

«В цей час реалізується безліч ініціатив з підготовки українських військових, але потреби величезні. І нам необхідно забезпечити узгодженість цих зусиль. Я можу сказати, що всі держави-члени чітко згодні з цим і з тим, щоб почати роботу, необхідну для визначення параметрів місії ЄС з надання військової допомоги Україні», – зауважив він.

Конкретних рішень щодо започаткування тренувальної місії ЄС у Празі ухвалено не було, оскільки це була неформальна зустріч.

«Цілком очевидно, що ми повинні бути швидкими і амбітними, щоб продемонструвати додаткову цінність і гнучкість, засновану на потребах Збройних сил України. Тому міністр оборони України представив нам список тренувальних заходів на різних рівнях, в різних часових перспективах – короткострокових, середньострокових і довгострокових, які їм потрібні», – додав Боррель.

Нагадаємо, Євросоюз найближчим часом зіткнеться з економічними викликами, пов'язаними з введеними проти росії санкціями. При цьому, голова європейської дипломатії Жозеп Боррель вважає, що це ціна свободи, і Європа повинна бути готова її заплатити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: