Будь-яка військова операція потребує тиші – Гуменюк про контрнаступ ЗСУ на півдні

Читать на русском
У ЗСУ закликали дочекатися результатів контрнаступу на півдні. Як сказала Наталія Гуменюк, військова операція любить тишу.

Будь-яка військова операція потребує тиші, тому говорячи про контрнаступ українських сил на півдні, потрібно набратися терпіння та зачекати на результат.

Про це сьогодні на брифінгу сказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Генерал ЗСУ розповів, чому визволення Херсона буде «непростим завданням»Для успішного контрнаступу для визволення Херсону Україні необхідно мати щонайменше втричі більше військ, аніж є у ворога.

«Найголовніше, що потрібно знати зараз – будь-яка військова операція потребує тиші. І те, що такий ажіотаж викликає будь-яка новина з фронту, це насправді неправильно. Треба усвідомлювати, що будь-які дії, навіть якщо вони надихають, вони повинні бути проведені і мати логічне завершення, тільки тоді вони можуть бути результативними. Тому новина є, вона всіх надихнула, далі треба набратися терпіння», – заявила Гуменюк.

Вона зазначила, що сили окупантів на правому березі Дніпра є досить потужними, але «контроль над логістикою ворога» дав свої результати. «Знищення складів із боєзапасом, знищення зосередження військової техніки, установок ППО – це безумовно послабило ворога, але ми не плекаємо порожніх надій», – зазначила Гуменюк.

ЗСУ при наступі не знищують об'єктів інфраструктури та бережуть мирне населення, зазначила голова пресцентру. Але цивільним, які не можуть евакуюватися із зони активних бойових дій, потрібно знайти укриття.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України.

Увечері 27 серпня пролунали вибухи в одному із мікрорайонів Херсона. Як писали місцеві ЗМІ, було вражено місцевість біля виправної колонії №90, де окупанти розгорнули військову базу.

Також українські військові вдарили по двох контрольно-спостережних пунктах росіян у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: