Війна, яку розв'язала росія, завершиться за столом переговорів – Ердоган

Читать на русском
Повномасштабна війна в Україні, яку розпочала росія, завершиться за столом переговорів. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

**Повномасштабна війна в Україні, яку розпочала росія, завершиться за столом переговорів. ** Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час свого виступу у Львові.

Він сподівається, що «позитивну атмосферу» від угоди про експорт зерна можна «трансформувати» у постійний мир між Україною та росією.

«Особисто я вірю в те, що війна врешті-решт закінчиться за столом переговорів. По суті, пан Зеленський та пан Гутерріш погоджуються з цим. Вся справа в тому, аби визначити найкоротший і найсправедливіший шлях до столу переговорів», - заявив Ердоган.

Турецький лідер також зазначив, що вважає за можливе реанімацію переговорів між Україною та РФ на тих параметрах, які були сформовані в березні під час зустрічі в Стамбулі.

«Ми готові знову зіграти роль фасилітатора або посередника, щоб надати всі види підтримки для досягнення цієї мети», - додав він.

Раніше повідомлялося про те, що Туреччина допоможе Україні у повоєнному відновленні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: