У Великій Британії більше половини заводів можуть закритися у разі подорожчання електрики

Читать на русском
Нинішня криза ставить підприємства перед важким вибором. Згорнути виробництво або взагалі закрити цех, якщо допомога від уряду не прийде найближчим часом.
Ілюстративне фотоDepositphotos

У разі подальшого подорожчання електроенергії у середньому шість з десяти заводів у Великій Британії можуть призупинити роботу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що з відповідною заявою виступили у федерації британських виробників MakeUK. Згідно з даними організації, занепад, що зараз фіксується у виробничому секторі надалі може посилитися, якщо уряд не вживе заходів з підтримки підприємств.

Велика Британія не змогла відмовитись від російського пального, країна продовжує імпорт - BloombergВелика Британія досі не припинила повністю свою залежність від російського палива. Імпорт дизельного палива з росії за місяць склав 106 тис. тонн.

«Нинішня криза ставить підприємства перед важким вибором. Згорнути виробництво або взагалі закрити цех, якщо допомога від уряду не прийде найближчим часом», - йдеться у звіті MakeUK.

Напередодні видання повідомило, що вартість електроенергії в Європі вперше перевищила 1000 євро. Ціна європейських еталонних контрактів (German Power) на 2023 рік перевищила позначку 1000 євро за МВт-год.

Нагадаємо, нещодавно у Німеччині запевнили, що санкції проти росії, запроваджені через війну в Україні, знято не буде, навіть якщо німці виходитимуть на протести через високі ціни на електроенергію.

Раніше ми повідомляли, що ціни на газ у Європі зросли до максимуму з березня 2022 року.

Також стало відомо, що Молдова має намір збільшити імпорт електроенергії з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: