Молдова має намір збільшити імпорт електроенергії з України – Санду

Читать на русском
Влада Молдови має намір суттєво збільшити імпорт електроенергії з України і наразі вже шукає для кошти для цього.

Влада Молдови має намір суттєво збільшити імпорт електроенергії з України і наразі вже шукає кошти для цього.

Про це повідомила президент Майя Санду в ефірі TVR Moldova.

За словами лідера країни, Молдова має намір купувати ще більше української електроенергії та шукати альтернативи, оскільки чинний контракт із невизнаним Придністров'ям не довгостроковий.

Україна починає постачати електроенергію до МолдовиКомпанія «Енергоатом» уклала контракт на експорт електроенергії з молдавською державною компанією Energocom.

«Ми хотіли б мати можливість купувати більше електроенергії, тому що у разі контракту з Тирасполем ми не маємо ясності, що буде далі. Немає жодного довгострокового контракту», - сказала Санду.

Для того, аби мати можливість купувати українську електроенергію, прем'єр-міністр країни Наталія Гаврилиця вирушила до Вашингтону. Очільниця уряду планує домовитись про фінансову допомогу.

«Це один із запитів, які ми сформулювали деякий час тому у США. Чекаємо, які результати це матиме. Мені поки що не вдалося поговорити з прем'єр-міністром», - заявила президент.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Молдови відмовило у в'їзді на молдовську територію російським військовим. Росіяни намагалися потрапити до Молдови з території невизнаного Придністров'я, яке окуповане росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: