Ціни на газ у Європі зросли до максимуму з березня 2022 року

Читать на русском
У Європі ціни на газ зросли до максимуму з 8 березня цього року - ціна серпневого ф'ючерсу на хабі TTF в Нідерландах зросла до 235 євро за МВт·год.

У Європі ціни на газ зросли до максимуму з 8 березня цього року - ціна серпневого ф'ючерсу на хабі TTF в Нідерландах зросла до 235 євро за МВт·год (близько 2500 доларів за 1 тис. кубометрів).

Про це свідчать дані лондонської біржі ICE.

Як зміняться ціни на пальне в Україні – прогноз НБУОсновними причинами дефіциту палива в Україні стали руйнування інфраструктури та НПЗ, блокування портів та складна логістика. Зрештою, прогнозують у НБУ, ціни стабілізуються, але на високому рівні.

За інформацією видання Bloomberg, «блакитне паливо» зараз дорожчає на тлі підвищеного попиту на електроенергію під час аномальної спеки. Також через посуху знизився рівень води у ключових річках Європи, що ускладнює транспортування дизельного палива та вугілля. Таким чином, комунальні служби змушені використовувати газ як альтернативу.

У свою чергу в російському «Газпромі» повідомили, що очікують на подальше зростання цін.

«За консервативними оцінками, якщо тенденція збережеться, взимку ціни перевищать рівень 4 тисячі доларів за тисячу кубометрів», - йдеться в Telegram-каналі монополіста.

Раніше експерти оцінили ймовірність рецесії у єврозоні.

Також нагадаємо, Швейцарія може приєднатися до угоди ЄС щодо скорочення споживання газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: