Захід відклав заборону страхування морських перевезень російської нафти – FT

Читать на русском
Західні країни пом'якшили зусилля щодо обмеження торгівлі російською нафтою, відклавши відлучення росії від ринку морського страхування.

Європейські уряди послабили зусилля зі стримування торгівлі російською нафтою, відклавши запровадження повноцінної заборони страхування морських перевезень.

Про це повідомляє видання The Financial Times.

Видання нагадує, що ЄС два місяці тому оголосив про заборону надання морського страхування судам, які перевозять російську нафту. Але Велика Британія не запровадила аналогічне обмеження: саме її участь має вирішальне значення для ефективності такої заборони, адже Британія є центром індустрії морського страхування.

Євросоюз заборонить страхувати танкери з російською нафтою – WSJВважається, що цей крок може підірвати економічні позиції росії сильніше, ніж європейське ембарго на нафту.

Тим часом, наприкінці липня ЄС змінив деякі обмеження у відносинах із державними російськими компаніями, пославшись на побоювання щодо глобальної енергетичної безпеки.

Як пише FT, спільна заборона Британії та ЄС на морське страхування стала б найбільш всеосяжним обмеженням на сьогодні щодо російської нафти, що закриває доступ до більшої частини світового танкерного флоту.

Але в США були стурбовані тим, що негайна глобальна заборона морського страхування підштовхне ціни на нафту до зростання.

Станом на кінець липня Велика Британія оголосила лише про заборону страхувати танкери з російською нафтою, призначеною для британського ринку, яка набуде чинності після 31 грудня цього року.

В офісі президента України вже відреагували на це зволікання. «Відмова країн Заходу негайно запроваджувати анонсовану заборону на страхування перевезень російської нафти, як і зволікання з визнанням рф країною-терористом, – зелене світло для кремля, щоб продовжувати вбивства і терор. Або ми дотиснемо рф-людожерів сьогодні, або – нові темні віки», – заявив Михайло Подоляк.

Нагадаємо, країни G7 мають намір запустити механізм обмеження цін на експорт російської нафти до 5 грудня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: