П'ять складів та понад сто окупантів: ЗСУ відзвітували про винищення загарбників у перший день осені

Читать на русском
За добу ліквідовано 102 одиниці особового складу російських окупантів, п'ять складів, а також різна техніка
Ілюстративне фотоAP Photo

За добу 1 вересня на південному напрямку Збройні Сили України знищили понад сто окупантів та п'ять складів з боєприпасами росіян.

Про це йдеться в зведенні оперативного командування «Південь».

За даними українських військових, противник деморалізований, але продовжує опір. Ведуться артилерійсько-мінометні обстріли, по позиціях ЗСУ, мирним населеним пунктам і мирним жителям. Противник намагається застосовувати авіацію, один з літаків був знищений.

Сили ППО перехопили ракету, запущену винищувачем Су-35.

ЗСУ прорвали першу лінію оборони окупантів у Херсонській області – ОУВ «Каховка»У угрупуванні військ Каховка повідомляють, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони російських окупантів під Херсоном.

Повітряні сили на півдні завдали за добу 18 ударів по командних і опорних пунктах, по складах з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами та по логістично-транспортних потужностях.

Ракетно-артилерійські війська знищили дев'ять пунктів управління, дві поромних переправи, два пункти управління БПЛА, а також били по позиціях ППО і по скупченню живої сили окупантів. Удари наносяться також по Антонівському, Каховському та Дар'ївському мостах.

За добу ліквідовано 102 одиниці особового складу російських окупантів, а також різна техніка:

  • 6 танків різних типів;
  • буксирувана зброя «Мста-Б»;
  • реактивна система «Град»;
  • 120-мм міномет;
  • 8 одиниць автомобільної та броньованої техніки.

Знищено 5 складів боєприпасів у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах Херсонської області.

Нагадаємо, за оцінками західних аналітиків, український контрнаступ на півдні країни являє собою згуртований процес, для правильного виконання якого буде потрібно деякий час.

Рф значно посилила своє військове угруповання на західному березі Дніпра в районі Херсона, при цьому успіх наступу ЗСУ залежить від згуртованості об'єднаних сил Південного військового округу Східного військового округу країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: