У МВС назвали кількість загиблих цивільних з початку війни

Читать на русском
З 24 лютого і станом на сьогодні Національна поліція зафіксувала 22 тисячі обстрілів з боку ворога
Ілюстративне фотоReuters

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну від обстрілів окупантів загинуло не менше семи тисяч цивільних, ще 5,5 тисячі отримали поранення. Це офіційно зафіксовані випадки загибелі людей від вогню окупантів.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі Національного телемарафону.

Заливають тіла бетоном: військові розповіли, як окупанти «реконструюють» Драмтеатр у МаріуполіУ Маріуполі окупанти намагаються «реконструювати» Драмтеатр – тіла загиблих заливають бетоном, а запах намагаються забрати хлоркою.

Єнін розповів, що з 24 лютого і станом на сьогодні Національна поліція зафіксувала 22 тисячі обстрілів з боку ворога, які вразили понад 24 тисячі цивільних об'єктів - житло, інфраструктуру і так далі.

«Росіяни з маніакальною пристрастю продовжують обстрілювати територію незалежної України. Не на мить не зупиняючись вже протягом 191-ого дня. Тільки за минулу добу в поліцію надійшла інформація про обстріли 28 населених пунктів. В результаті цих нещадних обстрілів помирають мирні люди. Тільки за минулу добу слідчими підрозділами НПУ розпочато майже 140 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями зс рф, рб та їхніми поплічниками» - додав він.

Нагадаємо, російські окупанти ввечері 24 серпня завдали ракетного удару по залізничній станції селища Чаплине Дніпропетровської області. Ракета влучила прямо по вагонах пасажирського поїзда. Також був обстріляний житловий сектор.

У Міноборони рф визнали, що випустили по Чаплиному ракети «Іскандер». Однак заявили, що удар потрапив не по житловому сектору і пасажирському потягу, а нібито по ешелону з військовими ЗСУ.

Після завершення рятувальних робіт стало відомо, що жертвами російського удару по Чаплиному стали 25 осіб - цивільних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: